Moet ik dagelijks supplementen nemen?

UA20170217_vragen-voedingssupplementen

Het is niet wat je eet, het is wat je lichaam kan verteren en absorberen.
In een ideale wereld zou je een zuiver dieet volgen en zou je darm in perfecte staat zijn om alle voedingsstoffen die je nodig hebt te verteren en op te nemen. Helaas is dit niet het geval. Ons Westerse dieet is gevuld met voedselarme en calorierijke, bewerkte voedingsmiddelen. Zelfs onze bodem is verstoken van voedingsstoffen, wat betekent dat het voedsel dat erop wordt verbouwd in voedingswaarde is afgenomen. Deze combinatie van een afname van voedingsstoffen in ons voedsel en een toename van stress, gifstoffen en darmproblemen zoals bijvoorbeeld een lekkende darm, is de reden waarom we niet langer alle vitamines en mineralen die we nodig hebben alleen uit voedsel kunnen halen, en waarom ik geloof in extra voedingssupplementen om optimale niveaus van voedingsstoffen in ons systeem te behouden.
Maar wat zijn dan de belangrijkste supplementen? Dit is mijn top 5:

🌿 Vitamine C: kan de immuunfunctie verbeteren en schade door vrije radicalen helpen te bestrijden. Het wordt gebruikt om glutathion te maken, de krachtigste antioxidant in het lichaam. Vitamine C bevordert ook de opname van ijzer in het lichaam. Het is nodig voor de vorming van collageen (belangrijk voor een mooie huid!) en bindweefsel

🌿 Magnesium: heeft veel belangrijke functies in het lichaam. Het ondersteunt o.a de zenuwen, spieren en botten en maakt het lichaam veerkrachtiger tegen stress en spanning. Magnesium verbetert het geheugen en concentratievermogen.

🌿 Vitamine K: is een in vet oplosbare vitamine die een rol speelt bij de calciumstofwisseling en die bijdraagt aan de preventie van aderverkalking, hartaanvallen en de botten verstevigt.

🌿 Vitamine D: is op een aantal belangrijke manieren uniek. Ten eerste kan je lichaam zijn eigen vitamine D maken wanneer je huid wordt blootgesteld aan zonlicht. Ten tweede wordt Vit.D in je lichaam omgezet in een hormoon. Hormonen zijn de chemische boodschappers van je lichaam. Ze reizen door je bloed naar je weefsels en organen en activeren chemische reacties die alles regelen, van metabolisme tot groei en ontwikkeling tot stemming. Vit.D draagt bij aan de botsterkte, de gezondheid van het hart, is preventief tegen kanker, speelt een belangrijke rol in het immuunsysteem en kan een bepalende factor zijn bij het al dan niet ontwikkelen van een auto-immuunziekte.

🌿 Omega 3-vetzuren: verminderen ontstekingen en kunnen het risico op chronische ziekten zoals hartaandoeningen, kanker en artritis helpen verlagen. En omdat ze sterk geconcentreerd zijn in de hersenen, zijn omega 3-vetzuren ook belangrijk voor ons geheugen, cognitie en gedrag.

Kortom, het is verstandig om dagelijks een aantal supplementen te nemen. Zo blijf je niet alleen gezond, maar versterk je ook je systeem van binnenuit en houd je je huid, haar en nagels mooi en gezond.

Liefs,
Mandy
✨ Purity Health and Beauty ✨

Top